Alivalikko

Black'n brave

Mustat snautserit

Marjo Kallinen

050 355 7442

marjokallinen(at)
hotmail.com

Esittely

 

Hei!

Olen Marjo, snautseriharrastaja Itä-Suomesta Joensuusta. Aloittelen pienimuotoista mustien snautsereiden kasvatusta kennelnimellä Black'n Brave. Ensimmäinen pentueeni on tarkoitus syntyä tänä keväänä.

Lapsuuden kodissani on ollut lähes aina eläimiä, niin myös koiria. Koiraharrastukset tulivat kuitenkin elämääni vasta myöhemmin. Ollessani ala-asteikäinen hurahdin koko sydämestäni hevosiin ja ratsastamiseen - niin kuin pikku tyttö voi hevosiin hurahtaa. Sain oman hevosen ollessani vasta 11 vuotias. Wesli oli lämminverinen, entinen ravuri, joka oli minulla pääasiassa ratsastus käytössä. Saattelin Weslin vihreämmille laitumille vasta syksyllä 2010. Oman ensimmäisen koiran hankin vasta kun olin muuttanut pois lapsuuden kodistani. Valkoinen länsiylämaan terrieri Nella (Whitedrop's Sunella) tuli minulle vuonna 2005 lähinnä seurakoiraksi ja lenkkikaveriksi. Ihastuin tämän terhakan terrierin ulkonäköön, luonteeseen ja seurallisuuteen. 

Ensimmäinen musta snautseri narttu Moona (Wanhan Purolan Jump For Joy) tuli minulle vuonna 2008, jonka otin Nellalle kaveriksi ja itselleni harrastuskoiraksi. Tämä narttu on valloittanut sydämeni ja johdattanut minut mukaan snautserimaiseen elämään. Moonan kanssa olemme harrastaneet tokoa, tottista, palveluskoira jälkeä ja näyttelyitä. Tavoitteenamme on joskus suorittaa palveluskoirien käyttäytymiskoe (BH) ja kenties osallistua jälkikisoihin. Näyttelyissä olemme pärjänneet Suomen muotovalion tittelin verran. Moonan myötä olen innostunut erilaisista koiraharrastuksista kuin myös snautserista rotuna. Moona on ollut hyvä perhekoira, mutta myöskin innokas harrastuskoira. Kiitokset tästä upeasta koirasta kuuluu kasvattajalle Martinalle.

Tulevana kasvattajana tavoitteenani on hyvä luonteiset, ulkonäöltään rodunomaiset ja terveet snautserit. Ihannoin snautserin luonteessa rohkeutta, itsevarmuutta ja tasapainoisuutta. Mitä kauneuteen tulee, niin haluan snautserin olevan ulkomuodoltaan uljas ja rodunomainen. Ja yhtenä tärkeimpänä tavoitteenani on mahdollisimman terveet ja pitkäikäiset snautserit.

Olen Suomen kennelliiton, Suomen snautserikerhon ja Suomen westiekerhon jäsen. Kuulun myös Joensuun seudun palveluskoirayhdistykseen ja olen Suomen snautseri-pinseri keskusjärjestön Pohjois-Karjalan alaosaston hallituksessa jäsenenä. Kennelin omistajana olen käynyt kasvattajan peruskurssin ja allekirjoittanut kennelliiton kasvattajasitoumuksen.

Toivon tulevien pentujen pääsevan aktiiviseen kotiin, jossa ollaan valmiita vähintään peruskouluttamaan snautseri ja aktivoimaan snautseria täyttäen sen rodunomaiset tarpeet. Snautserin tulevien omistajien on myös oltava valmiita huolehtimaan snautserin turkin hoidosta. Osallistuminen luonnetestiin, näyttelyihin ja terveystutkimuksiin on vapaaehtoista, mutta toki näihin osallistuminen antaa minulle paljon tärkeää tietoa omista kasvateista. Pennut luovutetaan aikaisintaan 7 viikon ikäisinä rekisteröityinä, sirutettuina, eläinlääkärin tarkastamina ja asianmukaisesti madotettuina. Pennut saavat mukaansa myös pentupaketin.

Mikäli olet kiinnostunut snautserista ja tulevista pennuistani, ota rohkeasti yhteyttä.

Marjo
30.3.2011